A day at the beach

Vandaag eerst eens heerlijk uitgeslapen. Daarna rustig ontbeten, de spullen gepakt en naar het strand gelopen. Hier zagen we allemaal lege bedjes en ongebruikte parasols, terwijl er genoeg mensen op handdoekjes lagen. Tegen beter weten in zijn we toch op die bedjes gaan liggen, maar binnen 10 minuten stond er een dude naast ons die zei dat we de bedjes konden huren voor $10 per stuk en de parasol voor $20. Ik vroeg nog of ‘ie op z’n achterhoofd was gevallen, maar dat verstond ‘ie niet, dus toen zijn we maar op ons handdoekje gaan liggen. Mafkees.
Wat wel geinig is, is dat er overal op het strand (langs de hele kust van Florida trouwens) afzettingen zijn van plaatsen waar zeeschildpadden hun nest hebben gemaakt en eitjes hebben gelegd. Ik probeer nog te achterhalen of we kunnen kijken bij het uitkomen van die eitjes, maar helaas geeft Moeder Natuur haar planning niet zomaar vrij…
Het was inmiddels toch wel warm geworden zo in de volle zon, maar gelukkig bood de zee enige verkoeling. Slechts enige, want het water was ook aan de warme kant. Maar goed, het was beter dan levend verbranden op je handdoekje.
Toen we dat ook zat waren hebben we gedoucht en kleren aangetrokken, want het was weer tijd om naar het walhalla van het winkelen, de natte droom van elke vrouw, oftewel het shoppingmall te gaan. Waar we even geen rekening mee hadden gehouden, want ach, als je op vakantie bent let je niet zo op welke dag het is, was dat het vandaag zondag is en blijkbaar is dat nationale shoppingmall dag… Kolere wat een drukte! Aan de hoeveelheid spullen waar mensen mee naar buiten liepen leek het bovendien wel of iedereen weer salaris had gehad en dit meteen in zijn volledigheid weer uitgegeven moest worden. Enfin, ook dit hebben we weer overleefd zonder al te veel (extra) financiele schade te hebben opgelopen. En dan is het nu alweer tijd om te gaan slapen. Weltrusten!

Alle foto’s vind je trouwens hier.

3 thoughts on “A day at the beach

 1. Ha vakantiegangers,
  Valllen die Amerikanen me qua zakelijkheid toch wel tegen, want als je slim bent en je verhuurt zo’n bedje en parasol samen voor 10 dollar voor 2 uur, dan liggen de meesten waarschijnlijk vol en vang je dus veel meer geld.
  Maar jullie als zuinige Hollanders waren er dan waarschijnlijk toch weer naast gaan liggen. Jullie vertelden nog niet wat je in die supersupermalls hebben gekocht. Ik begrijp altijd dat de elektronica daar veel goedkoper is dan bij ons, dus dan zijn er altijd wel van die hebbedingetjes om mee te nemen. Ik heb al zitten denken wat jullie voor mij zouden kunnen kopen, maar heb nog niks kunnen bedenken. Gehoorapparaten heb ik al, IPad en iPod ook, maar mocht je nog suggesties hebben dan houd ik me aanbevolen.
  Zo te lezen hebben jullie een mooie reis en al heel veel van The States gezien. Die schildpadden uit de grond zien kruipen lijkt me trouwens wel helemaal geweldig, maar zoals jullie al zeggen kun je hun biologische klok niet even manipuleren.
  Hier is alles oké. We hebben net een tropisch weekend achter de rug, maar die 36 graden van jullie halen we nog niet. Met Suus naar de Heygraaf was een succes, al wilde ze de tweede nacht toch liever weer bij mama slapen. Had ze de volgende dag al weer spijt van. Die kleine aap van een Tessa ging avrijdagavond op de camping zomaar lopen, we hadden de primeur. Ze presteerde het zelfs om zich tussen twee mensen in om te draaien en weer terug te lopen naar haar lanceerplaats. Overigens begrijp ik dat jullie een echte lancering hopen te zien. Lijkt me heel gaaf.
  Tot zover allemaal goed nieuws, Ook nog een triest bericht, de vrouw van Eef van der Weyden (Alida) is zaterdag bij de oversteekplaats bij AH in B’veld aangereden en overleden.
  We hopen dat jullie nog een paar mooi weekje voor de boeg hebben.
  Hartelijke groet van ma en mij,
  Pa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder