A day at the park

Vandaag de eerste dag in New York. Omdat onze interne klok nog niet helemaal gewend is aan deze tijdzone zijn we vroeg wakker. Van de nood maar meteen een deugd gemaakt door op tijd naar de ontbijtzaal te gaan. Daar is het nog erg rustig. Het ontbijt is Amerikaans; zelf wafels maken (lekker!), donuts en cereals. ‘Gewoon’ brood is er ook, maar alleen met zoet beleg. Vandaag gaan we Central Park verkennen, dus al die suikers kunnen we wel gebruiken.
Nadat we door het hotel naar het dichtstbijzijnde metrostation zijn gebracht, Caroll Street, nemen we de metro naar 103rd Street, waarvandaan we Central Park van noord naar zuid kunnen doorlopen. Dit park is echt gigantisch en we hebben dan ook niet alle hoeken en gaten bekeken, maar we hebben een goede indruk gekregen en genoeg gezien. Het was er erg warm en vol met mensen. Veel hardlopers, maar ook toeristen en heel veel sportende mensen. Op bijna elk honkbalveld dat we tegenkwamen waren wel mensen aan het spelen.
Nadat we genoeg van het park gezien hadden liepen we door naar 5th Avenue. De eerste winkel die we daar tegenkwamen was de Apple Store en daar moesten we natuurlijk even een kijkje in nemen. Wat een ontzettend grote en mooie winkel is dat zeg! En druk!!
Na een kort rondje was het tijd om weer verder te gaan, op naar de volgende speelgoedwinkel, F.A.O. Schwarz. Met recht een kinderparadijs; allerhande speelgoed van klein tot heul groot en bijna alle soorten snoep die op deze aarde te krijgen zijn. Gelukkig hebben we de verleiding kunnen weerstaan en zijn we verdergegaan. Op naar een Starbucks, tijd voor een ijskoffie. TIP: als je een Starbucks zoekt, niet zoeken! Als je zoekt vind je hem niet en als je niet zoekt kom je er binnen een kwartier 10 tegen…
Door naar het volgende punt op de lijst, de Roosevelt Island Aerial tram, een kabelbaan naar (jawel!) Roosevelt Island. Een ritje van niks, maar het bied een prachtig uitzicht over de stad en van de skyline.
Na dit leuke uitstapje zijn we nog even naar Grand Central Terminal gelopen, een prachtig, bijna 100 jaar oud, kolossaal treinstation. 44 sporen voor treinen en metro’s! Ook hier zit tegenwoordig een Apple store, dus we moesten we natuurlijk ook even bekijken 😉
Al met al hadden we een flinke afstand in de benen, dus het was tijd om even te gaan zitten en een hapje te eten. Omdat we zin hadden in Italiaans moesten we natuurlijk naar Little Italy. Daar vonden we al gauw een goed uitziend restaurant met een echte Tony in de bediening. Na een heerlijke Italiaanse maaltijd was het tijd om terug te gaan naar het hotel. We besloten om de metro te pakken naar Caroll Street en van daaruit te lopen naar het hotel. De rechtstreekse route op de kaart is niet zo lang, ware het niet dat een drukke verkeersader ons pad afsnijdt. Hierdoor moesten we een heel stuk omlopen door een buurt waar wij op dat moment waarschijnlijk de enige blanken waren. De zon scheen nog, dus het was niet zo’n probleem, maar ik denk niet dat wij dezelfde wandeling zullen maken na zonsondergang…
Al met al was het een geslaagde dag en gaan we nu moe maar voldaan ons bedje opzoeken. Weltrusten!

Alle foto’s vind je trouwens hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder