And liberty for all

Vanmorgen werden we wakker met het zachte getik van regen op de ruit. Na het ‘ontbijt’ (een muffin en een kop koffie) zijn we maar meteen op weg gegaan, op zoek naar de Amish. Rondom Lancaster schijnen er hele kolonies van Mennonieten en Amish te wonen. Inmiddels was het droog geworden en inderdaad, na een uurtje rijden kwamen we paard-en-wagen na paard-en-wagen tegen. Ook kwamen we een aantal oude overdekte bruggen tegen, we hadden een beetje het gevoel alsof we in Het Kleine Huis op de Prairie zaten. Het was lastig om goede foto’s te maken terwijl we in de auto zaten, maar er zitten een paar goede tussen. Het is toch wel bijzonder om dit in het echt te zien, in deze tijd van moderne technologie. Maar goed, ieder zijn ding…
Na het aapjes kijken zijn we doorgereden naar Philadelphia, de geboorteplaats van de Onafhankelijkheid van de VS en de thuisplaats van de Liberty Bell, hét symbool van vrijheid. De klok zelf is leuk om te zien, maar de betekenis, achtergrond en geschiedenis is des te meer bijzonder. Verder was er nog de oude ambtswoning van de presidenten Washington en Adams, uit de tijd (1790-1800) dat Philly de hoofdstad van de VS was.
Na deze geschiedenisles was het tijd om naar de huidige hoofdstad te reizen, Washington DC. Toen we bij ons nieuwe hotel aankwamen was het al etenstijd, dus zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje. Het werd de Tune Inn, op Pennsylvania Avenue, die zeer terecht goed aangeschreven stond. Na een heerlijke burger en chicken sandwich, met voor mij een Pabst Blue Ribbon en een Sierra Nevada pale ale zijn we weer teruggelopen langs de National Mall, met de Library of Congress, allerlei gigantische overheidsgebouwen en het Capitol op de achtergrond. Wat we ook op de achtergrond zagen waren grote donkere donderwolken, met veel bliksemflitsen. We waren net voor de regen terug in het hotel, waar we heerlijk gaan slapen in onze veel te grote kamer met twee Queensize bedden 😉