Ben je er eindelijk, is ‘ie niet thuis…

Daar sta je dan met je goede gedrag, heb je meer dan 1300 mijl gereden in 5 dagen, door 4 staten en het District of Columbia, sta je eindelijk voor de deur bij je goede vriend Barack, is ‘ie gewoon niet thuis…
Alle gekheid op een little stick, vandaag hebben we Washington DC verkend. Om te beginnen moesten we even wat zaken regelen voor het vervolg van onze reis (vlucht en auto) en aangezien het vliegveld niet heel erg ver uit de route lag, hebben we dat maar ter plaatse geregeld. Hierna snel door naar het Pentagon. Dit is inmiddels zo zwaarbeveiligd dat je 2 identiteitsbewijzen moet tonen om binnen te komen, maar aangezien we daar niet op gerekend hadden zat een bezoek aan het binnenste van het Ministerie van Defensie er dus niet in. Toen maar even een vijfhoekje eromheen gelopen en het 9/11 memorial bekeken.
Volgende halte op de route: Arlington National Cemetery, een mooie grote, goed onderhouden begraafplaats van militairen en staatslieden. Hoogtepunt is het graf van JFK en zijn vrouw. Na dit alles gezien te hebben en de nodige foto’s gemaakt te hebben was het tijd voor het vervolg. Waren de vorige haltes nog met de metro gedaan, het volgende object lag al in het zicht, dus we besloten, ook al was het warm en benauwd, om dit stukje maar te gaan lopen. Alle volgende bezichtigingen hebben we trouwens ook lopend gedaan. Maar goed, eerst het Lincoln Memorial, het grote beeld van Lincoln zittend in zijn stoel. Groot en indrukwekkend, zoals de meeste gebouwen aan de National Mall. Hiervoor, tussen Lincoln en Washington Monument ligt de Reflecting Pool, maar vanwege onderhoud lag er geen water in helaas. Ook liggen om de Pool heen nog wat memorials van verschillende oorlogen. De enige waar wij iets mee hebben is die van de Tweede Wereldoorlog, ook weer een groots monument. Daarna dus het Washington Monument, de immense obelisk in het midden van de Mall, halverwege tussen Lincoln en het Capitol en haaks op het Witte Huis. Daarna het Witte Huis zelf, maar zoals gezegd was vriend Obama niet thuis. Toen nog het eveneens immense en indrukwekkende Capitol, waarna onze voetjes aan rust toewaren en onze magen aan een enorme pizza 🙂 Dat hebben we beiden gevonden in de pizzeria met de naam “We, the pizza”, een woordspeling op de Amerikaanse grondwet, die begint met: “We, the people”. Daarna was het nog een kleine wandeling naar het hotel, om te genieten van een welverdiende nachtrust. Weltrusten!

3 thoughts on “Ben je er eindelijk, is ‘ie niet thuis…

  1. Ook lullig dat ie er niet was!!! Was tie zeker even vergeten ;-). Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen. Wist je trouwens dat toeristen die naar USA gaan in 14 dagen tijd 3,8 kg aankomen door die megamaaltijden?? Zal denk ik bij jullie wel meevallen met al die miles die jullie lopen. Dat even terzijde. Leuke avonturen en have fun!!
    Groetjes

    1. Haha, dat wil ik wel geloven ja van die kilo’s. Wij zijn die mega-maaltijden nog niet tegengekomen trouwens, ik denk dat de overheid daar een stokje voor heeft gestoken ivm de volksgezondheid. Wij nemen t zekere voor t onzekere en bestellen overal de small variant, laten de slagroom op de Starbucks achterwege en proberen hier en daar fruit te scoren. Daarnaast zal al dat lopen ook vast niet verkeerd zijn. Wij hopen die 3,5 kilo dus niet mee naar huis te nemen straks 😉 Groetjes van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder