De Keys

Gisteren was een rustdag; rustig wakker worden, beetje hangen bij het zwembad, even naar het strand (2 minuten lopen), watermeloen eten. Geen foto’s en geen stukje. Toen het tijd was om te eten besloten we om alvast naar de Sawgrass Mills shoppingmall te rijden, dan konden dat alvast even verkennen en er zou vast wel iets te eten te krijgen zijn. Het was inmiddels gaan waaien en halverwege de autorit kwamen we in een mega stortbui terecht. Ze zeggen wel eens dat alles in Amerika groter is, dat klopte voor deze stortbui zeker! En over groot gesproken: wat is dat shoppingmall huge, maar dan ook echt huge!!! Je kunt er letterlijk alles kopen wat je maar wilt en vooral ook van alles wat je niet wilt. De tijd die wij hier nu hebben doorgebracht was net genoeg om een derde van alle winkels even vluchtig te bekijken…
Vanmorgen op tijd opgestaan (nouja, geprobeerd), om naar de Keys te gaan. Dit is een langgerekte keten van eilanden die tot en met het meest westelijke, bewoonde eiland Key West middels een snelweg (Route 1) met elkaar verbonden zijn. Vanaf Fort Lauderdale is het een uur of 4 rijden naar Key West. Onderweg moesten we natuurlijk even stoppen op de Key die Little Duck heet 😉 Het bleek een mooi plekje met een klein strandje en kristalhelder water met allerlei kleine visjes. Hier hebben we nog even door het water gelopen om daarna weer snel verder te rijden. De hele rit was een aaneenschakeling van mooie uitzichten over blauwe wateren met bootjes en vissende mensen. De meeste gebouwen op de Keys zelf zijn trouwens redelijk verpauperd, het is er eigenlijk gewoon een bende.
Op Key West zijn we gereden naar het meest westelijke strandje, dat bij Fort Taylor, een fort uit de 19e eeuw, vernoemd naar president Zachary Taylor. Het fort zelf hebben we even snel bekeken, want in de volle zon rondlopen met 97 graden Fahrenheit (36 Celsius), dat houden wij niet zo lang vol. Dus snel in de schaduw de badkleding aangetrokken en het water ingedoken. Het strandje was niet zo mooi als in Fort Lauderdale, want er lagen allemaal steentjes en er dreef allemaal zeewier rond. En volgens Nynke stonk het er. Dus snel er weer uit, afdrogen en op de weg terug. Onderweg hebben we nog allerlei beesten gezien; leguanen in de berm, herten in het National Key Deer Refuge en allerlei (roof)vogels. Tegen zonsondergang hebben we nog een mooi plekje gevonden om de zon in de zee te zien zakken.
Na deze lange dag is het inmiddels weer tijd om te gaan slapen. Weltrusten!