Déjà vu

Na de lange dag van gisteren hebben we vanmorgen vroeg het paupermotel verlaten en zijn we op weg gegaan, naar Punxsatawney, de woonplaats van Punxsatawney Phil, de weersvoorspellende bosmarmot. Deze is vooral bekend uit de film ‘Groundhog day’ uit 1993 met Bill Murray.
Na de lange dag van gisteren hebben we vanmorgen vroeg het paupermotel verlaten en zijn we op weg gegaan, naar Punxsatawney, de woonplaats van Punxsatawney Phil, de weersvoorspellende bosmarmot. Deze is vooral bekend uit de film ‘Groundhog day’ uit 1993 met Bill Murray. Of had ik dat al gezegd?
Na een stukje lopen in het heerlijke warme weer (zonnetje, graad of 25) zijn we weer in de auto geklommen om richting Gettysburg te rijden. Onderweg nog even gestopt bij een WalMart om wat eten te halen voor inmiddels de brunch. Hier kwamen we nog een horde Mennonitische of Amish vrouwen tegen die inkopen aan het doen waren. Gettysburg is de plaats waar in 1863 de grootste veldslag uit de Amerikaanse Burgeroorlog plaatsvond, een keerpunt in die oorlog. Dit dorp en het dorp York waar we overnachten houden die geschiedenis mooi in ere met veel gebouwen uit die tijd.
De ritten tussen de verschillende bestemmingen in zijn trouwens op zich al een attractie. Prachtige uitzichten over heuvels, maisvelden en boerderijen, overal (maar ook echt óveral) wappert de Stars en Stripes en in elk gehucht, hoe klein ook, staan tenminste twee kerken. Veel huizen zijn van hout gemaakt, maar in deze regio staan er ook veel bakstenen optrekjes.
Vanavond gegeten in de Ierse pub hier om de hoek, Fish and chips en een Gaelic burger. Met natuurlijk een Guinness erbij 🙂