Déjà vu

Na de lange dag van gisteren hebben we vanmorgen vroeg het paupermotel verlaten en zijn we op weg gegaan, naar Punxsatawney, de woonplaats van Punxsatawney Phil, de weersvoorspellende bosmarmot. Deze is vooral bekend uit de film ‘Groundhog day’ uit 1993 met Bill Murray.
Na de lange dag van gisteren hebben we vanmorgen vroeg het paupermotel verlaten en zijn we op weg gegaan, naar Punxsatawney, de woonplaats van Punxsatawney Phil, de weersvoorspellende bosmarmot. Deze is vooral bekend uit de film ‘Groundhog day’ uit 1993 met Bill Murray. Of had ik dat al gezegd?
Na een stukje lopen in het heerlijke warme weer (zonnetje, graad of 25) zijn we weer in de auto geklommen om richting Gettysburg te rijden. Onderweg nog even gestopt bij een WalMart om wat eten te halen voor inmiddels de brunch. Hier kwamen we nog een horde Mennonitische of Amish vrouwen tegen die inkopen aan het doen waren. Gettysburg is de plaats waar in 1863 de grootste veldslag uit de Amerikaanse Burgeroorlog plaatsvond, een keerpunt in die oorlog. Dit dorp en het dorp York waar we overnachten houden die geschiedenis mooi in ere met veel gebouwen uit die tijd.
De ritten tussen de verschillende bestemmingen in zijn trouwens op zich al een attractie. Prachtige uitzichten over heuvels, maisvelden en boerderijen, overal (maar ook echt óveral) wappert de Stars en Stripes en in elk gehucht, hoe klein ook, staan tenminste twee kerken. Veel huizen zijn van hout gemaakt, maar in deze regio staan er ook veel bakstenen optrekjes.
Vanavond gegeten in de Ierse pub hier om de hoek, Fish and chips en een Gaelic burger. Met natuurlijk een Guinness erbij 🙂

2 thoughts on “Déjà vu

    1. Ja, die zomer proberen wij morgen ook tegemoet te vliegen. Het is hier namelijk wel enorm warm maar de zon hebben we nog maar weinig gezien. Morgen schijnt t hier trouwens een mooie dag te worden, volop zon en 34 graden maar wij vliegen naar Miami om hem daar te gaan opzoeken. Ben reuze benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder