Falls

Het duurde even om onze draai te vinden, maar na twee dagen roadtrip hebben we aardig door wat we hoe en wanneer moeten regelen. Dus vandaag weer vroeg op, ontbijten, even skypen met het thuisfront (nichtje Tessa was 1 geworden) en weer onderweg. Vandaag op de planning; het hoofddoel van de roadtrip: de Niagara watervallen. Maar eerst nog een tussenstopje in het Iroquois National Wildlife Refuge, een beschermd natuurgebied. Hier nestelen onder andere ‘bald eagles’, Amerikaanse zeearenden, die met die witte kop. We zagen er een in de verte, maar erg veel zin om te vliegen had ‘ie helaas niet. Wel veel andere vogels gezien trouwens. Onderweg komen we overigens ook veel dieren tegen, maar helaas zijn dat meestal dode varianten langs de kant van de weg. Zelf hadden we bijna een vos tot roadkill gemaakt, maar hij was zo wijs om z’n warme plekje op het asfalt tijdelijk aan ons te gunnen, zodat we snel uit de weg konden gaan en hij weer zijn plek kon innemen.
Toen de Niagara watervallen. Je moet zelf maar de foto’s en filmpjes bekijken, uitleggen is te lastig. Wát een hoeveelheid water en wat een kracht zit erachter. Echt supercool om gezien te hebben!!
Omdat we al vrij vroeg gezien hadden wat we wilden vandaag hebben we nog een heel stuk kunnen rijden, naar Altoona in Pennsylvania. Het gebied waar we doorheen reden was heuvelachtig en bosrijk, we reden onder andere door Allegheny National Forest.
We zijn onderweg nog wel even gestopt in Clearfield om te tanken en te pinnen (bij een drive-thru ATM natuurlijk) en we zagen daar een restaurantje met de naam Dutch Pantry. Daar moesten we wel eten! De naam komt alleen niet helemaal uit het Nederlands, maar is een verbastering van Duits of Diets, naar de kolonisten uit een bepaalde regio van Duitsland en Zwitserland. Het eten was er niet minder lekker om en na het afrekenen gingen we op zoek naar het motel dat we geboekt hadden. Met de nadruk op zoeken, want het was een heel karwei om het te vinden. Uiteindelijk, met hulp van drie verschillende, zeer behulpzame, Amerikaanse dames, hebben we het na een uur eindelijk gevonden.
Inmiddels hebben we in 3 dagen ruim 1300 kilometer gereden. Dit is, gezien onze auto 1 op 16,3 rijd en met een benzineprijs van ongeveer 80 eurocent per liter, best te doen.
Nu gaan we lekker proberen te slapen in ons cheap en sleazy motel. Weltrusten!

4 thoughts on “Falls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder