Kennedy Space Center

Vandaag zou een stranddag worden, maar de bewolking en voorspelling voor de rest van de dag gooiden roet in het eten. Over naar plan B: Kennedy Space Center! Zeker geen tweede keus, maar het stond pas voor morgen op het programma. Na het ontbijt moesten we eerst nog even langs de garage, want het bandenspanningslampje was gisteravond gaan branden. Ik wilde het nog negeren, maar het risico dat we midden in een onweersbui met een platte band zouden kunnen komen te staan deed ons anders besluiten.
Met een half uurtje vertraging waren we er en kon het feestje beginnen. Eerst de bustoer naar Launchpad 39 waar de Space Shuttles gelanceerd werden en naar het Saturnus V complex, met een hele toer op zich over het begin van de ruimtevaart. Al met al zijn we hier tot 3 uur zoet mee geweest en ik zal jullie alle feitjes en details besparen. Wat ik nog wel even kwijt wil is dat ook hier de bezuiniging heeft toegeslagen, de beveiliging rond het hele complex wordt uitgevoerd door alligators. Het hele gebied is een Wildlife Refuge, dus het tiert er welig met allerlei beesten, waaronder dus alligators. We hebben er genoeg gezien in de wateren rond het Space Center.
Hierna hebben we nog een IMAX film over het International Space Station gekeken en natuurlijk hebben we de nodige foto’s gemaakt van al het leuke speelgoed dat overal stond 😉
Toen we om 4 uur weer naar buiten liepen riep de omroepmevrouw om dat er een storm op komst was en dat iedereen geadviseerd werd om uit de buurt van de verticaal opgestelde raketten te blijven, in verband met bliksem. Het was op dat moment even droog, dus een mooi moment om de dag hier af te sluiten. Al met al een supercoole dag!!
Hierna zijn we nog even naar Titusville gereden, naar het Space View Park, een klein parkje aan het water, waarvandaan we de lancering van vrijdagochtend vroeg wilden zien. Even checken of het uitzicht wel goed is en of we er goed konden komen. Dat kan, dus wij zijn er klaar voor! Nu nog hopen dat tropisch storm Isaac inderdaad lang genoeg wegblijft om de lancering niet in gevaar te brengen. Nu nog even chillen op de kamer en hopen dat morgen wat beter weer brengt. Alvast weltrusten!

Alle foto’s vind je trouwens hier.