Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan.
Wat wel leuk was vannacht is dat we tijdens het wachten op de lancering werden bezocht door een dolfijn! Het was heel apart om te zien, maar hij leek wel licht te geven. Je zag hem al van ver aan komen zwemmen en hij zwom een paar keer voor alle aan het water geparkeerde wagens langs. Heel cool!
Iets minder leuk nieuws dat net breekt is dat astronaut Neil Armstrong, de eerste man op de maan, is overleden. Een held in Amerika, maar zeker in deze regio.
Wij moeten nog even 3 uur doden op Orlando International Airport, maar het ziet er hier net uit als de malls die we hebben bezocht, dus ik ben bang dat we de tijd wel doorkomen 😉
UPDATE: we horen net dat de lancering is uitgesteld tot in ieder geval donderdag, tot na Isaac dus…

4 thoughts on “Laatste uren in Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder
Amerika 2012

Stomme raket

We zijn net terug van het Space View Park, alwaar we de lancering van de Atlas V 401 wilden zien, met aan boord de RBSP, Radiation Belt Storm Probe. Helaas is de lancering weer 24 uur uitgesteld, dit keer in verband met een probleem met de ‘east range beacon’, wat dat ook moge zijn. Gisteren […]

Lees verder