Nieuw Amsterdam

Vandaag was het tijd voor wat Hollandse cultuur en geschiedenis, op naar Nieuw Amsterdam! Vanaf ons hotel in Red Hook (Roode Hoek), Brooklyn (Breuckelen) zijn we weer netjes naar Caroll Street station gebracht. Vandaar was het drie haltes naar York Street, waar het begin (of eind) van de Brooklyn Bridge zich bevindt. Na een mooie wandeling over de brug kwamen we uit bij het stadhuis. Een mooi, oud gebouw, maar niet zo spectaculair als de grote gebouwen die er omheen staan. Door naar het WTC. Dit nieuwe gebouw, dat nog niet helemaal af is, hadden we al uit verschillende hoeken van een afstandje gezien, maar nog niet van dichtbij. Het gebied er omheen is een grote bouwput, dus echt dichtbij kom je sowieso niet. De 9/11 memorial is ernaast, maar gezien de lange rij en het feit dat je er een kaartje voor moet halen hebben we van een bezoek aan de twee vijvers maar afgezien.
De volgende bezienswaardigheid op de route was Wall Street. Op zich is het enige dat er te zien is de grote vlag aan de gevel van de New York Stock Exchange, maar de geschiedenis en de herkomst van de straatnaam is toch wel interessant. Verder naar Battery Park, de plaats waar vroeger Fort Amsterdam stond. Hier staat nu een sokkel met vlaggenmast ter nagedachtenis aan de stichting van Nieuw Amsterdam door de Hollanders in 1626. Toen wist Peter Minuit voor 60 gulden heel Manhattan te kopen van de Indianen. Goeie deal zou ik zeggen!
Na al die geschiedenis was het tijd voor wat anders; op naar IKEA! IKEA? Nouja, de IKEA watertaxi. Die vertrekt vanaf pier 11 aan de East River naar IKEA in Brooklyn, dat op loopafstand van ons hotel ligt. Een leuk tochtje dat ons een mooi overzicht van de skyline gaf en een prachtig zicht op Lady Liberty, het Vrijheidsbeeld. Aangezien we toch bij IKEA waren konden we er net zo goed even naar binnen… Toen dat ook weer voorbij was liepen we terug naar het hotel om even te chillen voor het eten.
Ons oog was voor het avondeten gevallen op Alma, een goed aangeschreven Mexicaans restaurant op loopafstand aan Columbia Street. En inderdaad, het was goeie shit! We zaten op het dakterras met uitzicht op Manhattan en het eten was ook erg lekker. Aanrader! Nu gaan we weer even chillen en daarna lekker slapen. Weltrusten!!
Alle foto’s van vandaag staan in het foto-album van Amerika 2012. Deze kun je hier vinden.