Roadtrip

Gisteren (vrijdag) was een beetje een verloren dag. We moesten uitchecken uit het hotel, de auto ophalen en het eerste stuk rijden. Dat laatste klinkt niet zo ingewikkeld, maar op een regenachtige dag in het toch al drukke verkeer van New York City is dit nog een hele opgave. Zeker als er overal wegwerkzaamheden zijn en je nog aan de bewegwijzering moet wennen. Uiteindelijk zijn we zonder schade de stad uitgekomen en hebben we onze weg ‘upstate’ voortgezet richting Albany, de hoofdstad van de staat New York, door de Catskills en de Adirondack regio. Een hotel in het dorpje Colonie (naar het Nederlandse kolonie, of colonye) was de volgende stop op onze reis.
Vanochtend waren we op tijd wakker en hebben we vroeg ontbeten, zodoende waren we ook vroeg op weg. Onze eerste bestemming was Rotterdam. Rotterdam, NY welteverstaan. Onderweg naar dit door Nederlanders gestichte plaatsje kwamen we nog veel meer Nederlandse invloeden tegen. Beukendaal Fire Dept., een bedrijf dat Vanpelt heet, te veel om te onthouden. Even het plaatsnaambordje op de foto en door naar Amsterdam. Ja, ook dat ligt hier. Onderweg kwamen we nog in een wijk waar de locals nogal vreemd opkeken dat er blanken voorbijreden, dus hier zijn we maar snel doorheen gereden. Plaatsnaambord op de foto en door. Door naar Taughannock Falls, een 215 feet (ongeveer 65 meter) waterval, als voorbereiding op de grote watervallen van Niagara. Mooi om te zien, alhoewel hij door de droogte die de VS teistert niet zo veel water afvoerde als hij kan. Evengoed een mooie foto gemaakt en weer terug in de airco van de auto. Want hoewel het gisteren en vandaag bewolkt met af en toe een buitje is, is de temperatuur nog steeds een graad of 25+. Vies warm dus. Toen naar Chimney Bluffs, ook een State Park, aan Lake Ontario. De weg ernaartoe door de Finger Lakes regio was ook mooi, heuvelachtig en mooie grote meren. Het is hier heel landelijk, met grote vrijstaande huizen van hout, met veel grond eromheen. Ook de bedrijven die je ziet zijn gewoon ergens in de middle of nowhere neergezet. Iedereen doet alles met de auto, dus wat maakt het ook uit. Onderweg kom je wel eens een verdwaalde fietser of voetganger tegen, maar dat is echt sporadisch.
Chimney Bluffs is een rotsachtig stukje kust langs Lake Ontario, waar je verschillende trails kunt lopen. Dat lijkt op zich leuk, als je bij het woord trail denkt aan een makkelijk toegankelijk, enigszins verhard pad. Dat was dit dus niet. Hoe dan ook, we hebben ons een weg gebaand door het bos en we hebben het overleefd, en we hebben nog een paar mooie foto’s gemaakt ook! Daarna hebben we een hotel gevonden in Rochester en wordt het tijd dat ik ga slapen. Weltrusten!