Roadtrip

Gisteren (vrijdag) was een beetje een verloren dag. We moesten uitchecken uit het hotel, de auto ophalen en het eerste stuk rijden. Dat laatste klinkt niet zo ingewikkeld, maar op een regenachtige dag in het toch al drukke verkeer van New York City is dit nog een hele opgave. Zeker als er overal wegwerkzaamheden zijn en je nog aan de bewegwijzering moet wennen. Uiteindelijk zijn we zonder schade de stad uitgekomen en hebben we onze weg ‘upstate’ voortgezet richting Albany, de hoofdstad van de staat New York, door de Catskills en de Adirondack regio. Een hotel in het dorpje Colonie (naar het Nederlandse kolonie, of colonye) was de volgende stop op onze reis.
Vanochtend waren we op tijd wakker en hebben we vroeg ontbeten, zodoende waren we ook vroeg op weg. Onze eerste bestemming was Rotterdam. Rotterdam, NY welteverstaan. Onderweg naar dit door Nederlanders gestichte plaatsje kwamen we nog veel meer Nederlandse invloeden tegen. Beukendaal Fire Dept., een bedrijf dat Vanpelt heet, te veel om te onthouden. Even het plaatsnaambordje op de foto en door naar Amsterdam. Ja, ook dat ligt hier. Onderweg kwamen we nog in een wijk waar de locals nogal vreemd opkeken dat er blanken voorbijreden, dus hier zijn we maar snel doorheen gereden. Plaatsnaambord op de foto en door. Door naar Taughannock Falls, een 215 feet (ongeveer 65 meter) waterval, als voorbereiding op de grote watervallen van Niagara. Mooi om te zien, alhoewel hij door de droogte die de VS teistert niet zo veel water afvoerde als hij kan. Evengoed een mooie foto gemaakt en weer terug in de airco van de auto. Want hoewel het gisteren en vandaag bewolkt met af en toe een buitje is, is de temperatuur nog steeds een graad of 25+. Vies warm dus. Toen naar Chimney Bluffs, ook een State Park, aan Lake Ontario. De weg ernaartoe door de Finger Lakes regio was ook mooi, heuvelachtig en mooie grote meren. Het is hier heel landelijk, met grote vrijstaande huizen van hout, met veel grond eromheen. Ook de bedrijven die je ziet zijn gewoon ergens in de middle of nowhere neergezet. Iedereen doet alles met de auto, dus wat maakt het ook uit. Onderweg kom je wel eens een verdwaalde fietser of voetganger tegen, maar dat is echt sporadisch.
Chimney Bluffs is een rotsachtig stukje kust langs Lake Ontario, waar je verschillende trails kunt lopen. Dat lijkt op zich leuk, als je bij het woord trail denkt aan een makkelijk toegankelijk, enigszins verhard pad. Dat was dit dus niet. Hoe dan ook, we hebben ons een weg gebaand door het bos en we hebben het overleefd, en we hebben nog een paar mooie foto’s gemaakt ook! Daarna hebben we een hotel gevonden in Rochester en wordt het tijd dat ik ga slapen. Weltrusten!

One thought on “Roadtrip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder