Space Coast

Vandaag was het weer tijd om te verkassen, zo’n 300 km naar het noorden, naar Cocoa Beach aan de Space Coast. Die heet zo omdat het de kust is in de buurt van het Kennedy Space Center (Cape Canaveral) vanwaar de Space Shuttles werden gelanceerd en waar nog steeds raketten met satellietten worden gelanceerd. Er stond een lancering gepland voor donderdagochtend vroeg, maar die is inmiddels 24 uur opgeschoven. Als het niet verder opschuift hopen we die mee te maken.
Maar zover zijn we nog niet, na de lange rit konden we vanmiddag meteen de kamer in. Een mooie ruime kamer met een kingsize bed. Dit is het laatste hotel waar we verblijven in de VS en het is een waardige afsluiting. Eerst meteen maar even het toilet proberen, en wat denken jullie lieve lezers? Ook deze spoelde niet door. De eerste pot (in Brooklyn) en de laatste pot hier deden allebei niet wat ze moesten doen. De cirkel is rond zullen we maar zeggen. Maar in tegenstelling tot de lakse houding van het personeel in New York werd er hier meteen een mannetje op af gestuurd en nog voordat ik van de receptie terug naar de kamer was gelopen stond er al iemand voor de deur! Binnen 10 minuten was het allemaal geregeld en kunnen we nu met een gerust hart gaan zitten ๐Ÿ˜‰
Het was nog vroeg en we hadden dus wat tijd te doden. Naar het strand gaan was geen optie, want het was inmiddels gaan donderen en regenen, dus dan maar naar een shoppingmall, we moesten immers nog wat cadeautjes scoren. Onderweg begon het alleen maar harder en harder te regenen, het was een echte (sub)tropische stortvloed. Het rijden werd zelfs zo lastig dat we even gedacht hebben om om te keren. Maar ja, alles in Amerika is groter zeggen ze. Dat klopt wel aardig, want toen het inmiddels opgeklaard was moesten we nog wachten voor een spoorwegovergang. Tien minuten staan wachten op een kilometerslange trein die tergend langzaam voorbij kroop.
Maar goed, we hebben alles overleefd en zitten nu nog even op de kamer te chillen, voordat we zo gaan slapen. Morgen een stranddag, als het weer het toelaat tenminste. Weltrusten alvast!