Space Coast

Vandaag was het weer tijd om te verkassen, zo’n 300 km naar het noorden, naar Cocoa Beach aan de Space Coast. Die heet zo omdat het de kust is in de buurt van het Kennedy Space Center (Cape Canaveral) vanwaar de Space Shuttles werden gelanceerd en waar nog steeds raketten met satellietten worden gelanceerd. Er stond een lancering gepland voor donderdagochtend vroeg, maar die is inmiddels 24 uur opgeschoven. Als het niet verder opschuift hopen we die mee te maken.
Maar zover zijn we nog niet, na de lange rit konden we vanmiddag meteen de kamer in. Een mooie ruime kamer met een kingsize bed. Dit is het laatste hotel waar we verblijven in de VS en het is een waardige afsluiting. Eerst meteen maar even het toilet proberen, en wat denken jullie lieve lezers? Ook deze spoelde niet door. De eerste pot (in Brooklyn) en de laatste pot hier deden allebei niet wat ze moesten doen. De cirkel is rond zullen we maar zeggen. Maar in tegenstelling tot de lakse houding van het personeel in New York werd er hier meteen een mannetje op af gestuurd en nog voordat ik van de receptie terug naar de kamer was gelopen stond er al iemand voor de deur! Binnen 10 minuten was het allemaal geregeld en kunnen we nu met een gerust hart gaan zitten ๐Ÿ˜‰
Het was nog vroeg en we hadden dus wat tijd te doden. Naar het strand gaan was geen optie, want het was inmiddels gaan donderen en regenen, dus dan maar naar een shoppingmall, we moesten immers nog wat cadeautjes scoren. Onderweg begon het alleen maar harder en harder te regenen, het was een echte (sub)tropische stortvloed. Het rijden werd zelfs zo lastig dat we even gedacht hebben om om te keren. Maar ja, alles in Amerika is groter zeggen ze. Dat klopt wel aardig, want toen het inmiddels opgeklaard was moesten we nog wachten voor een spoorwegovergang. Tien minuten staan wachten op een kilometerslange trein die tergend langzaam voorbij kroop.
Maar goed, we hebben alles overleefd en zitten nu nog even op de kamer te chillen, voordat we zo gaan slapen. Morgen een stranddag, als het weer het toelaat tenminste. Weltrusten alvast!

7 thoughts on “Space Coast

  1. Het is inderdaad erg leuk om te lezen waar jullie zijn en wat jullie zoal uitspoken :-). En ik kan me bij de woorden van nicht Xaviera aansluiten: het is best wel om een beetje jeloers te worden. Echt helemaal leuk wat jullie allemaal doen, zien en meemaken. En ook grappig om jullie avonturen van de afgelopen dag te lezen wanneer hier de dag nog moet beginnen. Maar wat gaat dat snel hรจ, die weken. Voor jullie zit het er al bijna weer op, maar dan heb je toch ook iets geweldigs om op terug te kijken. Geniet nog even lekker en probeer vooral ook die laatste dagen ons nog op de hoogte te houden. Liefs en tot gauw ๐Ÿ™‚ Els

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder