The Sunshine State, maar nu even niet

Vanmorgen op het gemakkie wakker geworden, ochtendritueel gedaan en de koffers ingepakt. Het was weer tijd om te verkassen, verder naar het zuiden, naar Florida! Eerst nog even uitgecheckt, maar dat duurde iets langer dan even, want het ging net zo chaotisch als bij het inchecken… Toen ze eindelijk onze boeking hadden gevonden en ons hadden uitgecheckt, reden we naar het vliegveld. Daar de auto ingeleverd, wat zeer vlot ging, en ingecheckt voor de vlucht. Dit had ik natuurlijk al online gedaan, maar ik heb de printer thuis laten staan, dus er moest toch nog even een ouderwetse papieren boardingpass geprint worden. Toen dit volkomen ouderwetse gedoe ook weer voorbij was was het wachten tot de vlucht zou vertrekken. Dit duurde nog wel een uur of 3, dus we hadden even de tijd. Deze zijn we doorgekomen met lezen, beetje relaxen, rondje lopen en rare Amerikanen kijken. Die zijn er nogal veel, blijkt.
Vervolgens zijn we, na een aangename vlucht, aangekomen op Fort Lauderdale airport, alwaar er een auto op ons stond te wachten. Nouja, eerst moesten wij wachten op de auto, want er stond nogal een rij bij de auto verhuur. Toen we eindelijk aan de beurt waren bleek de door ons bestelde auto (een gewone, normale, auto) niet beschikbaar, dus kregen we een SUV mee. Ook goed. Hij zou klaar staan in de parkeergarage op C04. Maar, wat denken jullie, lieve lezers? Geen auto op C04… Uiteindelijk kregen we toch een dikke Ford Escape mee, dat rijd best lekker moet ik zeggen. Het weer hier was iets minder lekker. Wel warm, wat je zou verwachten, maar ook een beetje bewolkt en geen zon, dus benauwd.
Toen zijn we naar het hotel gereden. Hier ging, voor de verandering, wel alles in een keer goed, dus we konden de spullen neergooien en naar eten op zoek. Dat vonden we bij een Tex-Mex restaurant aan de boulevard waar een vent niet onverdienstelijk live muziek zat te spelen op zijn gitaar. Hierna zijn we nog een stukje gaan lopen naar een grote supermarkt om alvast ontbijt te halen voor morgenochtend. Dat is met een graad of 30 en een luchtvochtigheid van 110% (maar dat kan helemaal niet!) ten zeerste af te raden. Volgende keer gaan we dus ook gewoon op z’n Amerikaans met de auto! Langs het voetpad zat nog een wasbeer te scharrelen naar eten. Wij wilden nog heel stil en voorzichtig doen om hem niet weg te jagen, maar zelfs toen we op een meter afstand voorbij liepen ging het beest stoicijns verder waar het mee bezig was. Hij zal het wel gewend zijn.

3 thoughts on “The Sunshine State, maar nu even niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2012

Home sweet home

Na een voorspoedige reis vanaf Orlando via Dublin naar Amsterdam, zijn we gistermiddag veilig thuis aangekomen. Snel een paar wasjes gedraaid, tukkie gedaan (het was een korte nacht) en gegeten bij de ouders van Nynke. Nynke ‘r broer en zussen en nichtjes waren er ook, dus het was een gezellig drukke boel! En na een […]

Lees verder
Amerika 2012

Laatste uren in Amerika

Vannacht werden we opnieuw teleurgesteld, de lancering werd weer met 24 uur uitgesteld, nu door het weer. Ik verwacht overigens niet dat het weer binnenkort veel beter wordt, want het nieuws wordt de afgelopen dagen gedomineerd door tropische storm Isaac, die op weg is naar Florida en bezig is uit te groeien tot orkaan. Wat […]

Lees verder
Amerika 2012

The day after

Nadat we vanmorgen uitgeslapen waren en enigszins bijgekomen waren van de teleurstelling van vannacht, hebben we van vandaag maar weer een stranddag gemaakt. Een heerlijk zonnetje, weinig tot geen bewolking en het zeewater was ook op een aangename temperatuur. Er stond ook een flink windje, als voorbode op de tropische storm Isaac die eraan zit […]

Lees verder