Antelope Canyon

Voordat we naar Page reden om Antelope Canyon te gaan bekijken, gingen we eerst naar Monument Valley. Dit is geen Nationaal Park, maar een park van de Navajo indianen. Dat kon je goed merken. Bij de ingang accepteerden ze geen creditcard en aangezien we eigenlijk alles met de creditcard betalen hier was dat een probleempje, want de entrance fee was 10 dollar maar ik had maar 5 dollar op zak. We mochten doorrijden, op voorwaarde dat ik later die 5 dollar zou komen betalen. Er zou een ATM zijn in de souvenirwinkel van het visitorcenter. Prima. Helaas was die out-of-order en ik kon/mocht op geen enkele andere manier aan geld komen, dus we hebben 5 dollar ‘gejat’ van de indianen. Gelukkig waren we niet de eerste blanken die wat van ze gejat hadden… Verder stonden er overal, maar dan ook echt overal langs de weg kleine stalletjes met indianen die van alles aan je wilden verkopen. Allemaal ‘authentiek’ indiaanse meuk.
Toen de rit zelf, langs de ‘monumenten’, die ging over een half-verhard gravelpad met heul veul kuilen en hobbels. Ik vond het wel erg leuk rijden zo, maar de maag van Nynke kon iets minder goed tegen mijn rijkunsten. Nadat we het rondje hadden gereden en alles gezien hadden wat we wilden zien, het eten weer hadden laten zakken en alle interne organen weer op hun plek hadden teruggeduwd, konden we verder naar Page.
Daar aangekomen hebben we eerst ingecheckt in het hotel, want we moesten toch in het dorp zijn om te pinnen (we verwachtten dat we bij Antelope Canyon ook niet konden betalen met de creditcard). De klok ging ook weer een uurtje terug, omdat we weer zo ver naar het westen waren gereden, dus we hadden tijd genoeg. Om half vier mochten we met de gids mee naar beneden. We deden de tour achterstevoren, dat wil zeggen; we begonnen bij het eind. Het was een bijzonder schouwspel van rondingen en licht, door sommige delen moest je jezelf door smalle spelonken wurmen en het was de mooiste hike/trail/tour tot nu toe! Na dit nieuwe avontuur hebben we heerlijk gegeten bij de plaatselijke Italiaan en daarna op de kamer uit de paar honderd foto’s die we hebben gemaakt een kleine selectie weten te maken. Het uploaden van de foto’s gaat niet zo rap hier, dus het kan even duren voordat ze er op staan. Alvast veel plezier ermee en weltrusten!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634385145339″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]