Arches

Na een goed Amerikaans ontbijt ging de reis verder, eerst door Capitol Reef National Park. Dit bleek een mooi voorproefje op het einddoel van de dag, Arches National Park. Nadat we door Capitol Reef gereden waren reden we verder over scenic byway 24, richting Moab. Zowel Capitol Reef als de daaropvolgende rit gaven weer spectaculaire uitzichten, dit keer onder andere op een dikke onweersbui compleet met donder en bliksem. We hadden er goed zicht op vanaf de weg die wij reden, en we bleven de storm steeds een stapje voor. Helaas lukte het niet om de bliksemschichten op foto vast te leggen…
Uiteindelijk kwamen we aan bij Arches National Park. Ook hier weer prachtige uitzichten! We zijn meteen doorgereden naar het startpunt van de hike die we wilden doen, de Delicate Arch trail. Het was een pittige klim, weliswaar minder verloop dan die van Zion en Bryce, maar met een temperatuur van zo’n 36 graden en vol de zon op je bolletje was dit een hele uitdaging. We mochten van de ranger die aan het begin stond niet vertrekken zonder twee liter water per persoon mee te nemen, dat zegt al genoeg. We hebben hem uiteraard wel gelopen en de beloning was er aan het einde; de Delicate Arch. Zeer de moeite waard, kijk maar naar de foto’s (vooral de panorama foto is goed gelukt, al zeg ik het zelf)!
Na deze uitputtende beproeving hebben we onszelf beloond met een koele duik in het zwembad van ons hotel in Moab en een hamburger van onze grote vriendin Wendy 😉
Het is alweer bijna tijd om te slapen, dus alvast: weltrusten!!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634389949110″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]