Bryce

De eerste 2000 kilometers zitten erop. Vanmorgen uitgecheckt en een half uurtje gereden naar Bryce Canyon National Park. Daar aangekomen hebben we eerst van het uitzicht genoten bij Bryce Point, waarna we richting Sunset Point zijn gereden. Daar zijn we begonnen aan een hike van 3 mijl. Blijkbaar hebben we ergens een stukje afgesneden, want we hebben maar 4,2 km gelopen, dat is zo’n 600 meter korter dan 3 mijl. Nouja, de omgeving was er niet minder om! Sommige stukjes waren best steil, het verschil tussen het hoogste en het laagste punt van de trail was 912 meter! Dat gaan we morgen wel voelen…
Na het park zijn we doorgereden naar Torrey, via de scenic byway 12. En scenic was ‘ie! Weer ernstig genoten van het uitzicht, maar ook van de hoogteverschillen; de weg lag op het laagste punt op 1582m en op het hoogste punt op 2929m.
Nadat we bij het juiste hotel hadden ingecheckt (we stonden eerst bij de verkeerde voor de deur) gingen we op zoek naar een restaurant voor het avondeten. El Diablo in het dorp (Torrey, 179 inwoners) leek een goede keus. Als voorafje hadden we ratelslang. Ja, ratelslang. Ik vond het best lekker, Nynke iets minder. Voor het hoofdgerecht hielden we het bij iets vertrouwdere kost; kip en enchiladas.
Terug in het hotel hebben we nog even een duik genomen in het zwembad en de hot-tub 🙂 En nu is het alweer bijna bedtijd. Weltrusten!!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634389938746″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]