Bryce

De eerste 2000 kilometers zitten erop. Vanmorgen uitgecheckt en een half uurtje gereden naar Bryce Canyon National Park. Daar aangekomen hebben we eerst van het uitzicht genoten bij Bryce Point, waarna we richting Sunset Point zijn gereden. Daar zijn we begonnen aan een hike van 3 mijl. Blijkbaar hebben we ergens een stukje afgesneden, want we hebben maar 4,2 km gelopen, dat is zo’n 600 meter korter dan 3 mijl. Nouja, de omgeving was er niet minder om! Sommige stukjes waren best steil, het verschil tussen het hoogste en het laagste punt van de trail was 912 meter! Dat gaan we morgen wel voelen…
Na het park zijn we doorgereden naar Torrey, via de scenic byway 12. En scenic was ‘ie! Weer ernstig genoten van het uitzicht, maar ook van de hoogteverschillen; de weg lag op het laagste punt op 1582m en op het hoogste punt op 2929m.
Nadat we bij het juiste hotel hadden ingecheckt (we stonden eerst bij de verkeerde voor de deur) gingen we op zoek naar een restaurant voor het avondeten. El Diablo in het dorp (Torrey, 179 inwoners) leek een goede keus. Als voorafje hadden we ratelslang. Ja, ratelslang. Ik vond het best lekker, Nynke iets minder. Voor het hoofdgerecht hielden we het bij iets vertrouwdere kost; kip en enchiladas.
Terug in het hotel hebben we nog even een duik genomen in het zwembad en de hot-tub 🙂 En nu is het alweer bijna bedtijd. Weltrusten!!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634389938746″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

7 thoughts on “Bryce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of […]

Lees verder