Canyonlands

Na een heerlijke nachtrust lieten we Moab achter ons en zetten we koers naar Canyonlands National Park, Needles section. Wederom genoten van spectaculaire uitzichten. Onderweg eerst nog even gestopt bij Newspaper Rock, een rotswand met petroglyphen, oude tekeningen. Het is alleen onduidelijk wat ze betekenen, wie ze gemaakt heeft en wanneer ze gemaakt zijn. Voor hetzelfde geld zijn het kindertekeningen van 300 jaar oud…
Goed, door naar het doel, Slickrock trail. Weer een pittige hike in warm weer. Lang niet zo indrukwekkend als Delicate Arch, maar zeker ook de moeite waard. Terug bij de auto eerst een droog shirt aangetrokken en weer door.
Via Moki Dugway, een steile en bochtige gravelweg die op korte afstand 1100 feet hoogteverschil overbrugt, reden we naar Bluff. Midden op de weg zat nog een coyote te chillen op het warme asfalt, maar hij ging gelukkig op tijd uit de weg voor ons.
Vanavond hebben we lekker gegeten in de Twin Rocks Cafe, waar ze aan de patio speciale drinkbakken voor kolibri’s hadden hangen. Die eten alle vliegen op, natuurlijke vliegenvangers dus. Of twee vliegen in een klap.
Flickr heeft vanavond onderhoud aan de website, dus de foto’s kan ik er later pas opzetten. Maar voor nu: weltrusten!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634384929167″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

8 thoughts on “Canyonlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of […]

Lees verder