Canyonlands

Na een heerlijke nachtrust lieten we Moab achter ons en zetten we koers naar Canyonlands National Park, Needles section. Wederom genoten van spectaculaire uitzichten. Onderweg eerst nog even gestopt bij Newspaper Rock, een rotswand met petroglyphen, oude tekeningen. Het is alleen onduidelijk wat ze betekenen, wie ze gemaakt heeft en wanneer ze gemaakt zijn. Voor hetzelfde geld zijn het kindertekeningen van 300 jaar oud…
Goed, door naar het doel, Slickrock trail. Weer een pittige hike in warm weer. Lang niet zo indrukwekkend als Delicate Arch, maar zeker ook de moeite waard. Terug bij de auto eerst een droog shirt aangetrokken en weer door.
Via Moki Dugway, een steile en bochtige gravelweg die op korte afstand 1100 feet hoogteverschil overbrugt, reden we naar Bluff. Midden op de weg zat nog een coyote te chillen op het warme asfalt, maar hij ging gelukkig op tijd uit de weg voor ons.
Vanavond hebben we lekker gegeten in de Twin Rocks Cafe, waar ze aan de patio speciale drinkbakken voor kolibri’s hadden hangen. Die eten alle vliegen op, natuurlijke vliegenvangers dus. Of twee vliegen in een klap.
Flickr heeft vanavond onderhoud aan de website, dus de foto’s kan ik er later pas opzetten. Maar voor nu: weltrusten!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634384929167″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]