LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of Industry. Daarna het huis van Doc Brown, dat in het echt het Gamble House heet.
Na deze uitstapjes verder naar de meer bekende sights van LA, de Hollywood Sign. Die hebben we bekeken vanaf het Griffith Observatory, een van de beste plekken om het te bekijken. Dat wisten blijkbaar meer mensen, want het was er stervensdruk!
Daarna was het tijd voor de Walk of Fame. We parkeerden de auto (gratis) op Hollywood Boulevard, een paar honderd meter voor het begin van de Walk of Fame. We hebben een stukje van de lange Walk gelopen en tientallen sterren gezien en er aardig wat op de foto gezet. We hebben een kleine selectie gemaakt die je hieronder kunt zien.
Na de wandeling reden we verder richting Beverly Hills, waar we natuurlijk even door Rodeo Drive moesten rijden. Daarna zijn we nog op bezoek gegaan bij de Fresh Prince of Bel-Air, maar die was niet thuis. Tijdens de rit door de Hollywood Hills, Beverly Hills en Bel-Air hebben we gigantische huizen zien staan, de een nog mooier dan de ander. Niet normaal.
Na dit alles was het tijd om te shoppen! Onderweg naar het volgende hotel kwamen we langs een Premium Outlet, waar allemaal merkwinkels hun spul verkopen tegen lagere prijzen dan in de gewone winkels. Hier hebben we al een kleine slag geslagen en een deel van de boodschappenlijst kunnen afstrepen, maar ik ben bang dat we hier nog een keertje naar terug moeten…
Nu zijn we aangekomen in ons hotelletje aan de kust, waar we twee nachten kunnen chillen. Ik zeg: slaap lekker!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634385184639″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

12 thoughts on “LA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

Joshua Tree

Vandaag zoals gezegd Joshua Tree National Park op het programma. Het was zeker leuk om de naamgever van het park te zien (in grote getalen), maar omdat we al erg verwend waren met zoveel mooie parken, was dit uitzicht niet echt spectaculair te noemen. Daarnaast was het nog eens erg warm (40 graden), dus dat […]

Lees verder