Naar Amerika

De dag begon vroeg. Eigenlijk té vroeg. De wekker ging om 6 uur en we waren nog tot 1 uur doorgegaan om de koffers in te pakken… Met de drukte van de trouwerij, de laatste zaken afhandelen daarvoor en een verjaardag en etentje in Vlaardingen was er te weinig tijd geweest om de koffer bijtijds in te pakken. Maar goed, we hadden 15 uur in een vliegtuig in het vooruitzicht, dus we zouden wel wat bijslapen.
Na het douchen, aankleden en broodjes smeren was de bestelde taxi goed op tijd, eerder dan het afgesproken tijdstip zelfs. Naar de lift lopend kwam ons een man in pak tegemoet. Het was een te mooi pak om onze taxichauffeur te zijn, dus we hebben zijn vraag of we op vakantie gingen bevestigend beantwoord (moeilijk te ontkennen als je twee grote koffers meezeult) en vervolgden onze weg naar beneden. Daar stonden twee auto’s, een Skoda en een Rolls Royce. Helaas bleek de meneer in het mooie pak bij de Rolls te horen en dus inderdaad niet voor ons gekomen te zijn. Teleurgesteld stapten we in de taxi en reden naar het station. Het ritje duurde niet lang, het is immers maar 3 km, dus ruim op tijd stonden we op het perron te wachten op de intercity. Voor de verandering bracht de NS ons zonder problemen op Schiphol, alwaar we op zoek gingen naar ons vliegtuig. Ook die zoektocht eindigde succesvol en na alle controles, fouilleringen en vraaggesprekken mochten we aan boord van ons eerste vliegtuig.
Na een slordige 8 uur vliegen kwamen we aan op Philadelphia, alwaar ons een zelfde riedel van controles, fouilleringen en vraaggesprekken te wachten stond. En oja, we moesten de baggage ophalen, naar een andere plek brengen en weer op een band gooien… Raarrr. Maar goed, wij dus naar de band om de koffers op te halen. Nouja, maak daar maar enkelvoud van, koffer. Want de koffer van Nynke lag er netjes, maar de mijne was spoorloos. Na wat navragen ter plaatse bleek dat niemand in Philly iets voor ons kon doen, dat moest allemaal opgelost worden op de final destination, San Francisco dus. Afijn, wij weer in de rij voor de douane, immigratie, het ministerie van landbouw en de TSA, en na anderhalf uur zaten we weer te wachten om een vliegtuig in te mogen.
De vlucht verliep verder prima, we kwamen zelfs een uur eerder dan gepland aan in San Francisco! Toen kwam het spannende moment; kijken of beide koffers de reis naar SanFran gemaakt hadden. En zowaar, zoals ik al voorspeld had, beide koffers kwamen op de baggageband vallen!! Opluchting alom. Daarna hebben we nog de auto opgehaald, een witte Chevrolet Captiva (dat heet hier een mid-size SUV), en zijn we naar het hotel gereden.
Lokale tijd is nu bijna 21:00u, NL tijd is dat 6:00u. Dat wil zeggen dat we 24 uur op zijn, na slechts 5 uur slaap. Weltrusten allemaal!!
[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634338666318″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

9 thoughts on “Naar Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of […]

Lees verder