Onweer

Net als in Nederland hadden we hier last van onweer. Nouja, we hadden er nog geen last van, tot vanmorgen. Toen wilden we namelijk naar Grand Canyon National Park gaan (waar we al een deel van hadden gezien vanuit de helicopter), maar door voorspeld noodweer hebben we de plannen gewijzigd. Op het nieuws zagen we overigens dat ze in de buurt van Zion National Park last hadden van flash flooding, heftige overstromingen.
Vandaag werd dus een dagje shoppen… Nou valt er niet zo veel te shoppen in de buurt waar we zaten, het dichtsbijzijnde shoppingmall was in Flagstaff, 3 uur rijden verderop. Aangezien het toch enigszins op de route ligt hebben we dat maar gedaan. Er zijn vandaag dus niet zo heel veel boeiende foto’s gemaakt, tenzij je een vrouw bent, want Nynke heeft heel wat foto’s van schoenen gemaakt. Toch zal ik die niet plaatsen 😉
Na een enerverende paar uur in het shoppingmall zijn we vertrokken naar het volgende hotel, in Valle, Arizona. Weer zo’n klein gehucht waar de TomTom nogal wat moeite mee heeft om te vinden. We hebben de toeristische route genomen door de heuvels en kwamen onderweg midden in een onweersbui terecht, donder en bliksem en bij vlagen zicht minder dan 50 meter. Hebben we dat ook weer meegemaakt.
Toen we bij het hotel kwamen hebben we ingecheckt, hebben we de koffers in de kamer gegooid en zijn toen (op z’n amerikaans) met de auto naar de overkant van de straat gereden. Daar staat namelijk Fred’s Diner. En dan Fred, als in Fred Flintstone. Het is onderdeel van een camping/souvenirwinkel met als thema The Flintstones. Wel geinig, maar het had duidelijk z’n beste tijd gehad. Toen we allebei onze tweede burger op hadden (de eerste hebben we allebei teruggegeven omdat het vlees niet gaar was) was het tijd om met piepende banden weg te rijden naar de overkant.
Nu zitten we allebei in de auto voor onze hotelkamer, omdat we hier wel wifi signaal hebben. Maar we zijn niet verslaafd hoor! 😉