Route 66

Vergane glorie. Dat is denk ik de beste omschrijving voor Route 66. Desalniettemin is het wel leuk om een stuk van de route te rijden. Dat hebben we dus vandaag gedaan. Bij een oude benzinepomp naast ons hotel in Valle stonden al een paar oude auto’s opgesteld om ons in de sfeer te brengen. Daarna onderweg. In de loop van de tijd is de route van de Route 66 meerdere malen verlegd, verlengd en aangepast. Met de komst van de Interstates is de route in 1985 opgeheven, maar het wordt nog wel overal aangegeven als “Historic Route 66″.
Vanuit Valle reden we eerst naar het zuiden over de 64 naar de Interstate 40, die in Arizona grotendeels de Route 66 verving. In Ash Fork hebben we alvast een klein deel van de Route 66 gereden om te tanken, om daarna weer een paar mijl verder te rijden over de Interstate 40, waarna we weer verder konden op een groter deel van de Route 66, die ons langs Seligman en tot aan Kingman bracht.
Zoals gezegd is Route 66 een beetje vergane glorie, er staan in de meer bevolkte delen van de route wat souvenirwinkeltjes en andere gebouwen die er nog iets mee te maken hebben, maar verder zijn alle oude gebouwen en huizen langs de route verpauperd.
Omdat het erg rustig op de weg was durfde Nynke het wel aan om eens te proberen te rijden in een grote Amerikaan met automaat. Zoals verwacht ging dat uitstekend, totdat we wederom in een onweersbui terechtkwamen (zie gisteren) en geen hand voor ogen zagen. Toen heb ik ons stapvoets uit de storm gereden, waarna de hemel weer opklaarde en Nynke het roer weer overnam. Ze heeft ons veilig naar ons volgende hotel gebracht in Twentynine Palms, Californie. Dat is lekker dicht bij Joshua Tree National Park, waar we morgen naartoe gaan. Weltrusten!

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634385167135″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

15 thoughts on “Route 66

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of […]

Lees verder