San Francisco

San Francisco is gebouwd op 40 heuvels. Onthoud dat even.
Vanochtend waren we door de jetlag achterlijk vroeg wakker. Gelukkig konden we daarna nog wel slapen, dus die jetlag is er wel zo’n beetje uit nu. Na het douchen en aankleden naar de overkant gelopen, ontbeten bij Peet’s Coffee. Toen op de historische tram F gestapt richting de fietsenboer. Nadat we allebei een fiets hadden konden we gaan beginnen. Nogmaals: San Francisco is gebouwd op 40 heuvels. Dan weet je dat.
Eerst het beroemde rondje gefietst, langs de kust en over de Golden Gate brug naar Sausalito en terug met de ferry naar San Francisco. De temperatuur was in principe wel goed, zo’n 20 graden max, maar door alle klimmetjes kregen we het toch behoorlijk heet (San Francisco is namelijk gebouwd op 40 heuvels). Na het eerste stuk hadden we best een eetlust opgebouwd, dus een lekkere burger ging er wel in!
Aangekomen bij het Ferry Building reden we verder de stad in. Pier 39 mag niet ontbreken op zo’n dag, maar helaas hadden de meeste zeeleeuwen geen dienst in verband met zomervakantie, dus ze hadden slechts 1 zeeleeuw op wacht liggen.
Daarna nog even een korte tour door de stad, eerst naar Telegraph Hill (1 van de 40 heuvels waarop San Francisco gebouwd is) met daarop de Coit Tower. Dat is een mooi uitkijkpunt over de stad. Zeggen ze, want er stond een te lange rij om naar het uitkijkpunt boven in de toren te gaan. Nu mochten we weer een stuk afdalen op de fiets. Ook best een uitdaging en een aanslag op de remblokjes, want sommige stukken zijn best steil, San Francisco heeft nogal veel heuvels zie je. Afijn, ook dit fietsavontuur hebben we weer heelhuids overleefd. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
Toen terug naar het hotel gegaan, niet met de cable car zoals gepland, want daar stond ook een rij van 100 meter ofzo, maar weer met tram F. Waar overigens de meest vreemde vogels in en uit bleven stappen. Zwervers, dronkelappen en lichtelijk niet-sporende mensen in het algemeen…
Vanavond gegeten bij La Mediterranee, een restaurant met mediterranaanse (ja, echt) en gerechten uit het Midden-Oosten. Geen flauw idee wat we precies gegeten hebben, maar het was lekker!
[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634389779258″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]