San Francisco

San Francisco is gebouwd op 40 heuvels. Onthoud dat even.
Vanochtend waren we door de jetlag achterlijk vroeg wakker. Gelukkig konden we daarna nog wel slapen, dus die jetlag is er wel zo’n beetje uit nu. Na het douchen en aankleden naar de overkant gelopen, ontbeten bij Peet’s Coffee. Toen op de historische tram F gestapt richting de fietsenboer. Nadat we allebei een fiets hadden konden we gaan beginnen. Nogmaals: San Francisco is gebouwd op 40 heuvels. Dan weet je dat.
Eerst het beroemde rondje gefietst, langs de kust en over de Golden Gate brug naar Sausalito en terug met de ferry naar San Francisco. De temperatuur was in principe wel goed, zo’n 20 graden max, maar door alle klimmetjes kregen we het toch behoorlijk heet (San Francisco is namelijk gebouwd op 40 heuvels). Na het eerste stuk hadden we best een eetlust opgebouwd, dus een lekkere burger ging er wel in!
Aangekomen bij het Ferry Building reden we verder de stad in. Pier 39 mag niet ontbreken op zo’n dag, maar helaas hadden de meeste zeeleeuwen geen dienst in verband met zomervakantie, dus ze hadden slechts 1 zeeleeuw op wacht liggen.
Daarna nog even een korte tour door de stad, eerst naar Telegraph Hill (1 van de 40 heuvels waarop San Francisco gebouwd is) met daarop de Coit Tower. Dat is een mooi uitkijkpunt over de stad. Zeggen ze, want er stond een te lange rij om naar het uitkijkpunt boven in de toren te gaan. Nu mochten we weer een stuk afdalen op de fiets. Ook best een uitdaging en een aanslag op de remblokjes, want sommige stukken zijn best steil, San Francisco heeft nogal veel heuvels zie je. Afijn, ook dit fietsavontuur hebben we weer heelhuids overleefd. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
Toen terug naar het hotel gegaan, niet met de cable car zoals gepland, want daar stond ook een rij van 100 meter ofzo, maar weer met tram F. Waar overigens de meest vreemde vogels in en uit bleven stappen. Zwervers, dronkelappen en lichtelijk niet-sporende mensen in het algemeen…
Vanavond gegeten bij La Mediterranee, een restaurant met mediterranaanse (ja, echt) en gerechten uit het Midden-Oosten. Geen flauw idee wat we precies gegeten hebben, maar het was lekker!
[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634389779258″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

8 thoughts on “San Francisco

  1. Aangezien t hier, nu Dennis t stukje post, 3 uur ’s nachts is, kan je wel begrijpen dat die jetlag in pricipe nog helemaal niet zo over is als ie vanochtend leek 😉

  2. Tot op heden ziet het er helemaal super uit!!! Hebben jullie alle (hoeveel waren het er ook al weer?) heuvels even gedaan??? xxx Enjoy!!

  3. Ziet er leuk uit! Ennuh D, jij zal je wel thuis hebben gevoeld in tram F 😉 Ik kijk alweer uit naar jullie volgend avontuur. Hava fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of […]

Lees verder