Yosemite

Vandaag staat Yosemite op het programma. Yosemite National Park, het eerste Nationale Park van de VS. Maar voor het zover is eerst vroeg op, douchen, aankleden en American pancakes voor ontbijt :). Al rijdend naar het park word het landschapsteeds heuvelachtiger en de wegen steeds bochtiger. Het verschil in hoogte is ook goed te merken aan de oren.
Na een pas te hebben gekocht bij de ingang zoeken we uit wat we willen zien en rijden we naar Tuolumne Grove, een korte hike naar de sequoia bomen. Heen lopen is niet zo lastig, dat is heuvelaf, maar terug is iets zwaarder. Het wordt ook al wat warmer, dus de eerste zweetdruppels vormen zich op m’n voorhoofd. Gelukkig kunnen we snel weer in de auto met de airco op standje ijstijd.
Vervolgens naar Tunnel view, een uitkijkpunt over de Yosemite Valley. Eigenlijk is de hele reis een attractie op zich, want het uitzicht onderweg is echt fantastisch! Te veel natuurschoon om op te noemen, dus ik zal me beperken tot de hoogtepunten. Zoals daar zijn; Bridalveil Fall, een waterval waar de wind mee speelt, zodat het net een bruidssluier lijkt. Olmsted Point met het fenomenale uitzicht op de vallei. En niet te vergeten de riviertjes, creeks en meren die ook te mooi zijn. Werp maar een blik op de foto’s hieronder, dan begrijp je misschien wat ik bedoel.
Van de 500 meter hoogte van Sonora naar de 3000 meter hoogte van de Tioga pas, waar het park ophoud en het volgende National Forest begint, is het nog een anderhalf uur rijden naar het volgende motel in Bishop. Na de flinke daling is het ook hier weer een totaal ander landschap, droog en dor met glooiende heuvels en de temperatuur schiet meteen naar de 93F (34C). Langs de kant van de weg ligt een aangereden hert (een zogenaamd doodgeree).
Nu lekker naar bed, morgen een rustige dag met Death Valley op het programma. Gelukkig wordt het daar morgen ‘maar’ 50 graden Celsius…
[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634384793503″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

16 thoughts on “Yosemite

  1. Wat een hitte, je kunt daar zeker je eitje op de motorkap bakken, beetje motorolie er onder en klaar. Wij houden het hier bij een bescheiden 25 tot 28 graden en dat is helemaal top. Mooie foto’s trouwens. En als beloning voor die hete reis een koningsmaal. Dan is een kakkerlak als toetje toch perfect? Schijnen veel eiwitten te bevatten. Ik kan me Dennis z’n gezicht een beetje voorstellen, dat kennen we als een paar onschuldige vliegen hem belagen als we hier in de zomer met hem buiten eten.
    Nou heel veel plezier verder en geniet van alle beestjes die nog komen.
    Ma en pa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of […]

Lees verder