Zion

Het was helaas tijd om de geweldig gestoorde stad Las Vegas en het heerlijke hotel achter ons te laten en onze reis te vervolgen. Nadat we uitgecheckt hadden en we de auto terug kregen (valet parking) reden we eerst langs het Outlet Center Las Vegas North, we reden er immers letterlijk langs. Allemaal outletwinkels van Nike, Adidas, Disney, etc., etc.
We (lees: Nynke) konden ons redelijk goed inhouden en hebben uiteindelijk zelfs niets gekocht. Raar maar waar 😉 Gelukkig komen we in de buurt van Los Angeles nog genoeg winkels tegen…
Hierna richting het volgende Nationale Park: Zion. De rit er naar toe gaf een prachtig uitzicht, dit alleen al was het waard om die kant op te gaan. Toen we door een stadje reden en het stoplicht plots op rood ging had een auto achter ons niet echt door dat iedereen stopte en knalde bovenop een andere auto die naast ons stond. Dat was even schrikken! We zagen nog net hoe de bestuurder en passagier van de achterop komende auto van plek wisselden, waarschijnlijk vanwege het al dan niet hebben van een verzekering, maar het leek er op alsof ze het netjes gingen regelen, dus wij zijn verder gereden.
Helaas hadden we vanwege de lange reistijd niet heel veel tijd om Zion Canyon te verkennen, maar een goed alternatief was de Canyon Overlook trail. Een hike van ongeveer een uur dwars door de natuur, langs rotsen en kliffen naar een prachtig uitkijkpunt over de canyon. De temperatuur hielp ook mee, want die was intussen gedaald tot een graadje of 23. De lucht begon er wel steeds dreigender uit te zien met veel donkere wolken, maar op een paar spatjes regen na hebben we het droog gehouden.
Vandaag hebben we naast de prachtige omgeving veel ‘wilde’ beesten gezien; hagedissen, eekhoorns, reeën en een berggeit. Die laatste zorgde ervoor dat we op weg naar het hotel voor de tweede keer een noodstop moesten maken, omdat dit exemplaar vrolijk aan het oversteken was op de enige doorgaande weg door het park. Ook dit hebben we overleefd zonder schade, maar toen moesten we nog op zoek naar ons avondeten. Dat blijkt toch weer lastiger dan je zou verwachten. Ik had vantevoren al een beetje uitgezocht waar er fatsoenlijk eten te krijgen was, maar waar ik geen rekening mee had gehouden is dat blijkbaar de meeste zaken op zondag en maandag dicht zijn. Dus onze keus voor restaurant was beperkt; er was er namelijk maar een open in Hatch, Utah, waar wij zouden blijven slapen. Gelukkig was het eten goed te doen en bleek de eigenaar Nederlandse ouders te hebben, dus daar hebben we nog even mee zitten praten. Toen was het tijd om onze slaapplek te gaan zoeken. Want het was niet alleen al laat aan het worden, de klok ging ook nog eens een uur vooruit toen we Utah binnen reden. Afijn, het inchecken ging vlot en de kamer is goed te doen, alleen het wifi is een beetje pauper, dus de foto’s houden jullie nog van ons tegoed! Weltrusten!
UPDATE: Het is inmiddels gelukt om de foto’s te uploaden.

[alpine-phototile-for-flickr src=”set” uid=”82298014@N02″ sid=”72157634384815151″ imgl=”fancybox” style=”wall” row=”4″ size=”320″ num=”400″ shadow=”1″ highlight=”1″ curve=”1″ align=”center” max=”100″ nocredit=”1”]

8 thoughts on “Zion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Amerika 2013

De route

Tijdens onze roadtrip door Amerika hebben we de GPS logger weer aangehad. Onderstaand een kaartje met de route die we afgelegd hebben in een kleine 3 weken. 5060 km in totaal. [box type=”info”] Het laden van de route kan even duren![/box]

Lees verder
Amerika 2013

All good things

Aan alles komt een eind, all good things must come to an end. Zo ook deze vakantie. Van de grote stad San Francisco naar de megagrote stad Los Angeles, via de mooiste National Parks van het westen van Amerika, van de Tioga Pass op 9.943 voet (3.031 m) tot Badwater Basin op -282 voet (-86 […]

Lees verder
Amerika 2013

LA

Vandaag sightseeing LA. Hollywood, Beverly Hills en Bel-Air. Maar eerst op zoek naar een paar plekken uit mijn favoriete films; Back to the Future. Eerst het parkeerterrein van het winkelcentrum dat in de film Twin Pines Mall heet (later Lone Pine Mall). Dat heet in het echt Puente Hills Mall en ligt in City of […]

Lees verder